شاید تا به حال واژه WHM زیاد به گوش شما خورده باشد.این سوالیست که ذهن کاربران بسیار زیادی را به خود مشغول کرده حتما شما هم می پرسید WHM مناسب چه کسانی است و با سی پنل چه تفاوت هایی دارد؟ واژه WHM مخفف عبارت Web Host Manager و به معنای مدیریت میزبانی وب است.کاربران پس از خرید هاست های نمایندگی به بستری جهت کنترل و مدیریت هاست های ایجاد شده نیاز دارند.یا به عبارت دیگر WHM یک برنامه قدرتمند است که اجازه دسترسی مدیران ارشد و میانی به هاستینگ و مدیریت آن را صادر می کند.
WHM چیست ؟ چه کاربردهایی دارد؟ و چه کسانی به آن دسترسی دارند ؟
WHM یک کنترل پنل مدیریت سخت افزار سرور جهت ارائه میزبانی یا هاستینگ است که مدیر سرور و نمایندگان فروش هاست تنها کسانی هستند که به محیط آن درسترسی دارند به طور کلی WHM در سی پنل بوده و هر دو در اصل یک نرم افزار واحد محسوب می شوند. این نرم افزار بر روی سرور نصب می شود. و در به دو بخش تقسیم میگردد که سمت WHM برای مدیر سرور و سمت Cpanel برای کاربران در دسترس قرار میگیرد.به صورت خلاصه کاربرد اصلی WHM ساخت حساب های کاربری جداگانه برای هر کاربر (سایت ها) و کنترل منابع مانند فضا، ترافیک و… است.
whm چه امکاناتی دارد؟
مدیریت اکانت ها
WHM محیطی است که از طریق آن امور چندگانه و پیچیده مدیریت یک سرور توسط مدیران به روش ساده تری انجام شده و پیش می رود.اموری مثل ایجاد، حذف و یا مسدود سازی اکانت های مختلف سی پنل و حتی ساخت یک صفحه مجزا برای هر کدام از آنها، توسط WHM صورت می گیرد.
مانیتور کردن سرور
علاوه بر این، WHM به کمک ابزارهایی مثل Process Manager به ما اجازه مانیتور کردن کل فعالیت های صورت گرفته بر روی سرور و یا کنترل میزان مصرف از دیسک را می دهد تا بتوانیم به سادگی تمام اکانت ها را مدیریت کنیم.
افزایش امنیت
Whmcp باعث محافظت گروهی از تمام وب سایت های روی سرور در مقابل حملات خارجی شده و به ما این امکان را می دهد تا دسترسی های اکانت های سی پنل را محدود کنیم.
نصب CMS
به کمک WHM می توانیم چندین سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس یا جوملا را روی سرور نصب کنیم که در نهایت کاربر یا نماینده بتواند به انتخاب خود یک CMS مناسب انتخاب کند.
ساخت بسته های میزبانی
WHM به نمایندگان یا Reseller ها این امکان را می دهد تا بتوانند پکیج های هاستینگ مورد نظر و متنوع خود را ارائه داده و به مشتریان نهایی اجاره دهند.
انتقال فایل
به کمک WHM می توانیم به راحتی فایل های درون سرور را جابجا کنیم؛ برای مثال اگر قصد انتقال یا مهاجرت سرویس یک مشتری به سرویسی دیگر را داشته باشیم، به سادگی می توانیم اینکار را با این پلتفرم انجام دهیم.
مدیریت گواهینامه های SSL
به کمک این ابزار می توانیم گواهینامه SSL خود و یا نمایندگانمان را نصب و آن را مدیریت کنیم.
بک آپ گیری
با WHM می توانیم از تمام اکانت های میزبانی بر روی سرور نسخه بک آپ تهیه و یا داده های قبلی را بازیابی یا Restore کنیم.
سایر قابلیت ها
- اتصال به سایر سیستم ها مانند WHMCS
- توسعه متناسب با نیازهای مدیر سرور با استفاده از افزودنی های موجود
- استفاده هرنماینده از برند خود در سیستم نمایندگی WHM
- ساخت پکیج های متنوع متناسب با سیاست های فروش
- توزیع منابع سرور به صورت دلخواه بین حساب های کاربری
تفاوت WHM و Cpanel چیست ؟
همانطور که در بالاتر اشاره شد، WHM یک لایه بالاتر از اکانت CPanel است و کاربران سایت به آن دسترسی ندارند، محیط CPanel برای مدیریت سایت طراحی شده و مدیر هر سایت به حساب CPanel مختص به خود دسترسی دارد و می توانند تنظیمات مرتبط با سایت اختصاصی خود را کنترل کنند. محیط WHM جهت مدیریت کاربران CPanel و همچنین مدیریت منابع سرور در نظر گرفته شده و مدیران سرور و نمایندگان فروش به آن دسترسی دارند.
نحوه خرید WHM چگونه است ؟
برای خرید لایسنس CPanel & WHM لازم است توانایی پرداخت ارزی در سایت CPanel.net داشته باشید، ولی به دلیل تحریم امکان استفاده برای ایرانیان فراهم نمی باشد، به همین خاطر اغلب سرویس دهنده ها از کپی های غیر قانونی استفاده کرده که استفاده از این نوع نرم افزارها اکیدا توصیه نمی شود.برخی از شرکت های هاستینگ در صورت تهیه هاست های نمایندگی WHM را بدون دریافت هزینه اضافه برای شما نصب خواهند کرد.
جمع بندی
در کل هر دو پلتفرم Cpanel و WHM، فضایی عالی برای مدیریت امور در اختیار ما می گذارند، اما نه تنها این دو باهم در رقابت و در مقابل یکدیگر نیستند، بلکه مکمل و درهم تنیده نیز هستند. به طوری که دسترسی های Cpanel توسط WHM ساخته شده و مدیریت می شوند. بنابراین هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند، به گونه ای که یکی در سطح بالاتر، برای مدیریت سرور و دیگری در سطحی پایین تر و برای مدیریت امور وب سایت مورد استفاده قرار می گیرند.
اگر این مقاله برای شما مفید بوده آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و هرگونه سوالی در این رابطه دارید در قسمت کامنت ها مطرح کنید تا کارشناسان ما در کمترین زمان به آن پاسخ دهند.